Geçmişten gelen sigortacılık tecrübemiz genç ve dinamik yapımızla Türkiye’nin en güçlü sigorta acentesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Büyüyen Ansim Sigorta ailesinin sizde bir parçası olabilirsiniz. Şubemiz olmak için hemen başvurun.
Bazı şartlar altında karşılaşılıp zarara ve gelir kaybına yol açan olayların ekonomik sonuçlarından korunmak için belli bir prim karşılığında risklerin devredilip, zararın en aza indirilmesi olarak tanımlanabilir.
02. Sigorta Şubeliği Nedir?
Şartlara uygun olması durumunda güçlü alt yapıya sahip sigorta şirketlerinin şubelik vermesi ve kendi çalışma sistemini işlettirmesine sigorta şubeliği denir.
03. Sigorta Acenteliği Nedir?
Sigorta acentesi, sigorta şirketlerine vekâletname yoluyla bağlı olan işletmelerdir. Acenteler, sigorta şirketlerine bağlı olarak çalışır. Sigorta şirketinin tanıtımını, pazarlamasını ve satışını yapma yetkisine sahiptir.
04. Şube ve Acente Arasında ki Fark Nedir?
1. Sigorta Şubesi açtığınız an itibariyle daha fazla sigorta şirketi seçeneğine sahip olacağınız için müşterinizi kaybetme oranınız düşecektir.
2. Sigorta acentesinde de birçok farklı firmayla çalışabilirsiniz fakat tüm firmalarla ayrı ayrı anlaşıp ayrı ayrı teminat ödemeniz gerekecektir.
3. Sigorta acenteliğinde rekabet edeceğiniz firma sayısı fazladır.
4. Tek bir markanın veya teminat ödeyip diğer markaların acentesi olacağınız için karlı bir yatırım olmayacaktır.
5. Üstteki maddelerin yanında vergi ve maliyet oranları da Sigorta Şubeliği daha avantajlıdır.
Sigorta Şubesi Olmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
01. Sigortacı Nasıl Olunur?
Yükseköğretim okulunda sigortacılık ile alakalı bölümlerden mezun olmanız gerekir.
02. Kimler Sigorta Acentesi Açabilir?
Sigorta Acentesi açmak isteyen bireyin, acente açabilmek için 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olması veya 2 yıllık meslek yüksek okullarından Sigortacılık ve Bankacılık (Sigorta ve Risk Yönetimi, Aktüerya ve Bankacılık ve Sigorta) bölümlerinden birinden mezun olmalarıdır.
03. Sigorta Şubeliği Almak Mı Sigorta Acenteliği Açmak Mı Daha Avantajlı?
Eğer sigortacılığı acente olarak yapmayı düşünüyorsanız öncelikle bir şirket kurmalısınız. Bu şirket gerçek kişi işletmesi, limited şirket ya da anonim şirket olabilir. Şirket kurulumunun ardından levha kayıt işleminizi yapmalısınız. Yalnızca buraya kadar bile ortalama 30.000 TL masrafınız oluşacaktır. Levha kaydınızın sonrasında acentelik yapabilmek için sigorta şirketlerine başvurmalısınız. Her bir sigorta şirketinin acente şartlarını sağlamalı ve şirkete belli üretim taahhütleri vermelisiniz. Acentelik başvurunuzun kabul edilmesi halinde ise her bir şirket için en az 10.000 TL teminat yatırmanız gerekecektir
04. Sigorta Şubeliği Almak Mı Sigorta Acenteliği Açmak Mı Daha Avantajlı?
Eğer sigortacılığı Sigorta Acente Şubesi olarak yapmak istiyorsanız bir şirket kurmanıza gerek yoktur , dolayısıyla levha kayıt işlemi de yapmazsınız. Güçlü bir Sigorta Acentesinin şubeliğini yapmak size direkt olarak birçok Sigorta Şirketinin acenteliğini kazandıracaktır. Vereceğiniz tekliflerde rekabet şansınız çoğalacaktır. Ayrıca Şubeliğini yaptığınız acentenin alanında uzman teknik kadrosu sizlere her konuda destek sağlayacaktır.
Bu nedenlerden dolayı şubelik almak daha avantajlıdır.